Now, you're my latest stepper :

Thursday, 26 December 2013

I'm Your Trouble

Dear blogger,
Nasihat tu penting untuk semua orang kan.
Untuk awak, untuk dia, untuk Myea.
Just think kalau tak ada siapa nak nasihatkan kita?
What will happen? -_-'
Mesti tak boleh nak update our atitude, our life style.
Okay, now Myea baru faham.
Actually, memang da ramai yang nasihat Myea untuk itu, untuk ini.
Myea je yang degil.
Tonight, dia pulak yang nasihat Myea. 
Okay fine, sentap sikit laa.
But, Myea pun baru sedar benda yang kecik je pun Myea tak boleh nk handle sendiri.
Bila dia tegur baru Myea perasan. 
Myea memang tak ambil berat sangat pasal small matter macam tu.
Sometimes, apa yang dia cakap memang betul.
Myea rasa happy sangat sebab selama ni, dia je yang betul-II seryez tegur Myea selain family. :)
Ambil berat pasal Myea, pasal kesihatan Myea.
Myea nak jaga hati dia betul-II lepas ni.
Tapi, Myea ni da laa degil. I dont no what will happen.
Myea selalu buat dia risau, selalu susahkan dia. :'(
Malam 25/12/13 dia baru je hilang motor kesayagan dia.
Myea pulak ada jhaa nak tambahkan prob dia.
Jahatnya Myea. :(
Myea sayang dekat dia.
Even Myea selalu buat benda yang dia tak suka.
Dia still sabar and nasihatkan Myea.
Myea pulak senang-II je buat itu ini tanpa pengetahuan dia.
From now on, Myea cuba dengar nasihat dia.
Myea tahu, dia buat memang untuk kebaikan Myea.
Myea sentiasa berharap dia akan bersabar dengan kerenah Myea.
Tak berhenti untuk nasihatkan orang yang degil macam Myea ni.
And, always pray for my changes. :')
I'm sorry for being your trouble. T_T

________________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje












Thursday, 19 December 2013

Special Date :*

The special date on December, 18/12/13.
Guess what? Today is birthday Kimie! :)
Woww! " Selamat Hari Tua My Prince! " xD
Kimie already 7teen lahh. :* On his birthday, kitorang otp. Myea call dia, nynyikan lagu happy birthday untuk dia.
Hope dia happy even kitorang daa jauh sekarang. :')
Kimie macam tak tahu je. Hari-II Myea tunggu birthday dia tahu? 
Tak lupa pun. Myea nak sangat celebrate together dengan dia sebab tahun ni 1st time kitorang nak sambut sama-II, tapi Kimie cakap dengan Myea dia kerja. 
Tak dapat balik pun. So, hancur berderai berkecai harapan Myea. :'(
Memang laa sad kan, but nak buat macam mana. 
Ha? Mesti nak tahu kan present for Kimie? Hahaa, ada tapi itu secret. Mana boyeh bagi tahu. :P
Ada laa sikit duit untuk bagi Kimie present tu. Sebab, Myea baru je ada function last week. Masyukk laa sikit. :D Hari tu Kimie ada belikan simcard DIGI untuk Myea. So now, Myea boleh Buddyz laa dengan dia. 
Cakap banyak-II, message banyak-II. :D
Thanks Kimie. Haha, sayang Kimie much. :*
Btw, birthday Kimie 18, anniversary kitorang 20.
Jyeahh! Present Kimie tu Myea bagi masa 20hb jelaa.
Sebab tadi tetiba je dia kata nak balik, lepas je balik kerja dia terus gerak. 
Ya Allah, happy sangat bila dapat tahu dia nak balik.
Masa Kimie sampai tadi, dia ajak Myea dinner.
Mula-II, memang Myea tak nak la kan. Kau gile nak pergi makan dengan family Kimie! Boleh tercabut jantung Myea nanti.
Then Kimie merajuk. Tetiba je akak dia pulak yang call Myea ajak dinner sekali. So, i've to go jugak laa kan even malu tapi mahu tu. hahha. 
Malu gile kot sebab ada mak dia, akak dia, and anak buah dia tadi.
Kitorang dinner together. Dia excited bila jumpa tadi. -.-
Sampai makan sate pun habis terpercik dekat seluar dia.
Menggelabah je sayang Myea tu. xD
Hhahaha, Kimie memang macam tu. Suka buat surprise.
Balik mengejut, dinner mengejut. Haihh, ikutkan jela asalkan dia happy. :)
Esok pun, anniversary kitorang! :) Yeayy! 
" Happy 5monthsary Biy! " :)
See? Surprise lagi. Comel je kek ni. Kimie pandai amek hati org.
Hahahaaa. Myea celebrate birthday ngn dia tengok da ade kek ni. :)
As long as my relationship with him, sekali pun Myea tak pernah tengok dia marah gile-II dekat Myea. Dia always baik je dengan Myea. 
Alhamdulillah, Myea bersyukur sangat sebab dapat boyfie sebaik Kimie.
Semoga Allah panjangkan jodoh Myea dengan Kimie. Amin~
And for tomorrow, i hope everything gonna be okay. Myea nak spent time lelama dengan dia esok cause Kimie kate dia cuti 1day je.
Haa, just waiting for tomorrow. 
BE LAUGH BE HAPPY :)

___________________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje

Tuesday, 10 December 2013

Dugaan :'|

Tatkala kita hampir dengan kebahagiaan. Dugaan akan menimpa dahulu.
Allah dah berikan yang terbaik untuk kita.
Tapi kita tak pernah bersyukur.
Now, baru kau rasakan Myea.
Orang yang paling hampir dengan kau pun dah tak dapat nak tolong kau.
Kau yang buat dorang bergaduh kan?
Kau memang tak rety langsung nak faham status orang.
Selfish! Desperate sangat dengan hal dunia.
Sekarang baru tahu sedih.
Baru kau nak menangis.
Kau je yang boleh bantu diri kau sendiri.
Orang lain? Semua takkan ada yang boleh tolong.
Kau yang buat hal. Settle sendiri.
Kau memang pentingkan diri, tak fikir pasal family.
Kadang-II, tak semua orang boleh faham kita.
Kau nak semua orang faham kau? Memang tak.
Kalau rumah tangga dia hancur, apa yang kau nak buat?
Menangis airmata darah sekalipun, kita tak boleh nak putarkan masa.
Menangislah berapa hari pun.
Kalau dia tak maafkan kau, kau takkan lepas dari masalah ni.
Nak bahagia, tapi terseksa. :'(
Tak tahu nak mengadu dekat siapa dah.
* Myea janji, takkan susahkan korang lagi. *

__________________________________________________

Sincerely;-
Gadiz Manje




Wednesday, 20 November 2013

4Monthsary :)

Dear Cinta,
Today, genap 4month our relay.
Maaf sebab lambat untuk meet you.
Balik-II dari keyell tadi terus jumpa.
Sorry tak readykan apa-II pun.
Sorry jugak sebab masa untuk kita meet tersangatlah singkat cause Myea balik dari keyell lambat. :')
( 200713 until 201113 )
Macam cepat je masa ni. Macam cepat je. :D 
By the way..
Best ouh dapat bubur kacang yang 'mak' buatkan tu.
Thanks a lot sayang! :)
I miss all about you. Tadi awak comel sangat.
Muka yang slumber tu laa comel tahu? Rindu-II!
Dulu, boleh text lelame, now awak SPM.
Jarang dah dpt message dgn awak. 
Ehh xpe-II! Myea okay, Myea dahh besar. :)
Ha! Comel tak?


Actually nak bagi bende ni tadi. -_-
But, tak sempat nak bagi sebab rasa macam nak cepat and macam takut na bagi. haha
Comel kan bende alah tu. Ape name tah. I dont have idea. :D
Hope awak suke laa.
Myea pun xbagi apa-II sebelum ni. Now nak bagi ah pulak. :)
Take care bende tu elok-II taw. Maybe tak mahal macam present org lain. 
But, i hope you appreciated it. Hee~
Myea happy dengan awak SELAMANYA biy! 
i wish you were here when i need you. 24682 you much! :* Tataa.

_______________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje


Thursday, 14 November 2013

Last Seen :'(

Assalamualaikum Cinta..

Masa berlalu cepat sangat sampai kita sendiri tak sedar kan?
Esok, last day school before students holiday.
Macam tak nak cuti je. Macam tak nak cuti je. :'(
In fact, majoriti students dah tak sabar-II nak cuti.
But for me, i don't want to leave that school. Reason?
Sebab, lepas ni dah tak dapat nak tengok Kimie lagi dekat sekolah.
For the last time dapat tengok dia ada dalam sekolah tu.
Last seen.
Lepas niy, takde dah pengawas yang comel macam dia dekat sekolah.
Takde lagi orang yang nak bagi choki-II.
And, there is no one nak give me semangat before study.
Takutnya nak biarkan dia pergi tempat lain.
Mesti laa dia nak sambung study or kerja. Nanti, so far away.
Bila jauh, what will happen?!
What would my mind thinking about?
Don't want ahh! Sedih ouh. :(
But, nak buat macam mana.
Masa akan terus berjalan tanpa menunggu anything or anyone.
Now, Form5 busy dengan SPM dorang. 
I WILL ALWAYS DOAKAN KEJAYAAN DIA, InsyaAllah~
Myea, tak boleh ganggu dia sangat. Err.
Macam mana laa hati dorang bila nak tinggalkan sekolah ey?
Next year, Myea pulak 7teen? Macam tak caye je. -_-'
And i will feel apa yang budak Form5 rasa sekarang.
* i hope it will be okay. Ey Kimie? :) *
_______________________________________________


Sincerely;- 
Gadisz Manje



Sunday, 20 October 2013

Be Quiet Be Okay

Assalamualaikum Cinta,

Bukan semua orang miliki peribadi yang sama. Kan ?
Dalam dunia ni, ada yang jahat ada yang baik.
Kadang-II, kita dekat atas kadang-II kita dekat bawah.
 Allah tu memang akan sentiasa uji hambaNya.
Awak nak tahu? 
Hati orang pun semua tak sama.
And selalu berubah-II.
Sama jugak macam someone ni.
Kadang-II, dia okay seokay okaynya. Tapi. 
Kadang-II, dia tak okay and tak nak okay pun. Get it ? Haha. 
Memang takkan faham. -_-
Actually, hari ni dia buat Myea happy SANGAT.
Most important things, today 20/10. Wow! Kejapnya masa berlalu.
3 month make me more miss him. :')
Dia belanja burger lagi tadi. Lagi ?
Okayy, memang dah banyak kali dia habiskan duit beli burger untuk Myea. :3
" Im sorry selalu susahkan awak. :( "
Return to my title, be quiet be okay.
Myea suka senyap and Myea akan okay. 
Sama laa bila dengan dia, Myea selalu senyap bila dengan dia.
Myea taknak dia tahu apa yang ada dalam hati Myea. :')
Myea selalu nak dia tahu yang Myea always okay dengan apa yang dia buat. Myea akan selalu faham dia.
Even apa pun yang dia buat.
InsyaAllah, Myea akan okay. Myea tak nak buat dia sedih.
Biar Myea sedih takpe, asalkan dia happy. :)
Awak nak tahu, siapa dia ? Dia tu awak laa. :'D *24682*
__________________________________________________

Sincerely:
Gadisz Manje


Friday, 4 October 2013

Usaha Tangga Kejayaan :)

Detik demi detik masa berlalu pergi.
Sampai tak perasan final exam untuk tahun ni tinggal 2 weeks je lagi.
Time-II ni laa ada je hal yang kena settle kan.
Dengan jammingnya, study entah kemana.
Kimie pulak terasa makin jauh.
Haha, tak tahu laa bila masa nak spent time untuk dia.
FINAL EXAM : 2 weeks more
FUNCTION JAMMING : 3 weeks more
Semuanya nak dekat dah. -_-'
Spoil mood betul laa.

DEAR KiMiE,
* Apa pun yang terjadi, ku kan selalu ada untukmu. Janganlah kau bersedih. Cause everythings gonna be okay. *

Okay. Tired laa kan duduk rumah je. Myea nak hang pun takde masa dah.
Lama jugak tak hang. Boring kay boring. 
Just fokus untuk final exam ni je. Kimie pun nak SPM dah.
So, the best way is STUDY AS MUCH AS WE CAN. :)
Jamming pun kena training betul-II.
Bak kata Ab kawan Myea tu, 
" Jamming-II jugak, study jangan lupa. "
Ha! Betul jugak dia kata tu kan. Bukan senang nak bahagi masa untuk daily life kita. Tapi selagi boleh, i will try my best. ^-^
So guys, Usaha Tangga Kejayaan. 
#TAKENOTE#

_____________________________________________________

Sincerely:-
Gadisz Manje




Wednesday, 25 September 2013

Happy Belated Day, Eiz ! :')

Assalamualaikum Rindu,

(25/09/2013)
Tarikh ni, memang bermakna untuk awak.
Myea tahu hari niy 'birthday' awak.
Tapi Myea takut nak wish.
Takut nak ganggu your life again.
Dear Ex,
" Happy Birthday ! Myea harap friendship kita takkan berakhir even kita tak macam dulu lagi. You're still my friend forever and ever! Myea bukan lupakan awak. Myea just malu nak wish sebab kita dah lama tak tegur kan? Actually, i miss you damn much. :') Myea sentiasa nak awak happy. Omt, hope result SPM awak excellent okay? Memissyou. "
Myea tak dapat nak bagi awak present.
Sebab awak jauh and kita dah lama tak contact.
Hanya doa yang mampu Myea sampaikan.
Awak-II, Myea rindu nak dengar suara awak. ahaha :')
Okay laa, assalamualaikum.

______________________________________________________

Sincerely:-
Gadisz Manje

Sunday, 8 September 2013

Message

Dear Cinta,

Kalau awak sayang Myea.
Tolong jangan bagitahu Myea yang awak message dengan orang lain.
Myea tahu, tak ramai boyfie yang akan bersama dengan gurlfie dia 24 hours kan?
And i know, awak pun sama. Myea faham. :')
Fyi, Myea memang kuat jealous.
But, Myea bukan seorang yang suka merajuk.
Tapi kalau Myea dah merajuk, jangan ganggu Myea sampai Myea okay.
Tapi takpe, Myea sayangkan awak.
Myea tahu awak bosan dengan Myea.
Myea bukan selalu topup.
Bukan selalu bersama awak bila awak perlukan Myea.
Myea minta maaf tak dapat jadi yang terbaik untuk awak.
Myea nak say something.
" Myea rindukan awak! " *jerit kuat-II*
Pasal message tu, Myea nak abaikan.
Maybe awak tersend.
Or maybe, awak memang saje nak buat Myea marah.
Myea akan okay dengan semua niy.
Tapi Myea harap awak tak kesah kalau Myea tak reply text awak.
Tak angkat call awak buat masa niy.
Okay? Assalamualaikum. :')

________________________________________________________

Sincerely:
Gadisz_Manja 

Wednesday, 14 August 2013

Hangout.

Assalamualaikum Cinta,

Hangout ?
Yeah, thats my hobby. Suka sgt hang dengan membe-II.
Myea teringin nak ada bf yang senang hang dengan Myea. 
Hoho.
Dah macam-II pulak Myea niy kan.
Actually, dulu ada laa. Sekarang tak lagi.
Takpe-II. Nanti ada laahh tu. Hehe
Hari tu Myea hang dengan membe keyell. Best ouh.
Balik malam pulak tu. -_-
For the second time pakai high heel. Acam bodo je.
Hhaha. Btw, mereka awesome. (y)
Teringat dekat si ex Myea yang nakal tu. XD *nevermind*
HERE WE ARE:

Michiee, Zamil, Syazwan, Adi Putra, And The Middle. Tah. Hhehe


Abam-II bahang
With Aidil Putra 
  



 
Hahaa. Kay, memang best ah ngn dorang.
Hope dapat hang lagi. ;) *Sayang korang much*

________________________________________________________




Sincerely:
Gadisz Manje






Saturday, 3 August 2013

Comott.

Assalamualaikum Rindu,

Hari niy Myea hang. :)
Time hang tu banyak je kenangan yang Myea ingat.
Masa dengan ex dulu. hee
Haha. Maybe tempat yang sama kan. Okayy.
Now, Myea rindu dekat Comott.
Haha, Comott tu siapa?
Sayang Myea laa siapa lagi. Heee~
Ouhho, actually dia kawan Myea sajee.
Tapi Myea sayang kat dia macam bf pon ade.
Why? Sebab dia always amek berat pasal Myea.
Dia sayangkan Myea, hargai Myea.
And dia manje dengan Myea. Err.
* gedik lahai *
But, sekarang kitorang tak rapat sangat dah. :(
Takpe laa. Myea ingat kat dia pun cukup dah.
Tak kesah pun kalau dia tak ingat Myea.
#Comott, Myea rindu minyak wangi Paris kau! :'D
OKAY, sekarang kau online tapi tak tegur Myea pun.
Kay fine. Haha. Kesahh pulak kitee kan.
BYE. :')
__________________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje




Tuesday, 30 July 2013

Past Is Past

Assalamualaikum Cinta,


Dah hampir sebulan kau bukan milik Myea lagi, Eiz. 
Yup, memang setiap jodoh, pertemuan, perpisahan. Allah tentukan. :') 
Myea tak mampu nak mengubah apa-II. Walau macam mana sayang pun Myea kat kau. Kau tetap masa lalu Myea.
Kadang-II semua yang kita nak, tidaklah dengan sekelip mata kita boleh dapat. Mungkin kau bukan untuk Myea lagi. InsyaAllah Myea takkan lupakan kau. Myea sayang kau sangat, reason couple dengan kau bukan sebab rupa, harta. Tapi sebab ikhlas cintakan kau. Myea boleh je terima perangai kau yang ego tu. Myea tahan dengan semua kerenah kau. Kadang-II annoying sangat. Tapi takpe. Myea terima kau seadanya. 
But now.Dah la. Past is past. Myea tak nak kau marah selalu.
Mungkin lepas Myea takde lagi dalam hidup kau, kau akan happy.
And i see that now. Fyi, Myea rindu dekat kau. Rindu nak dengar kau cakap Myea 'sengal' , 'bengong' and 'gile'. Semua tu la. :'D haha
Myea ikhlas melepaskan kau pergi dengan kebahagiaan. 
Now, kau dah happy. Myea pon nak kebahagiaan macam kau dapat jugak.
Dengan kepergian kau, Myea kenal insan yang sayangkan Myea.
Dia mungkin tak manja macam kau dengan Myea dulu.
Tapi Myea faham perangai dia. Dia la yang always buat Myea senyum semula lepas kau pergi. Myea dah mula sayangkan dia.
*Dear Kimie, aku hrap kau boleh sayangkan aku. Kau je yang boleh sayangkan aku sekarang kan? Terima kasih Wehh :')*

_____________________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje 



Thursday, 25 July 2013

Bahagiamu deritaku :')


Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamuAku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Monday, 15 July 2013

Mulut tak rety nak jage

Malam ni, semua nak marah Myea.
Myea sedih sangat. Kenapa semua orang suka tuduh.
Tak buat kata buat !
Apa ni ? Ouh macam sial mulut tu.
I think, i know sapa yang bercakap tu.
Okay, demi kebaikan Myea laa kan. Kepala habah !
Mesti awak ingat bila cakap pasal Myea, maybe Myea akan okay.
Ouh sakit sangat hati ni.
Dah la semua nak marah, kena lagi kat pipi nih. :'(
Memang macam fvck ! B*d*h !
Mulut tu nak mengata je.
Tak rety nak diam agak eh.
Sakit pulak hati ni bila awak cakap macam-II.
Sapa pon yang cakap tu.
TERIMA KASIH sesangat !
Sebab awak, Myea kena marah, kena slapp.
Myea taknak percaya kat awak dah !

______________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje


Wednesday, 10 July 2013

Pergi

Sayang,
 Malam tu tak macam malam-ii yang sebelum ni.
Hati, fikiran, and tumpuan ni, leka dengan something yang tak dapat Myea ungkapkan. Angin malam yang menjatuhkan airmata di pipi Myea, membuatkan Myea sedar yang Myea teramat rindu akan suaranya, gelak tawanya, marahnya, manjanya. Everything about him. :'(
Myea cuba untuk hilangkannya, tapi hati ni berkata tidak.
Walau macam mana cara sekali pun, dia mengelak daripada Myea. Dia tetap akan berada di hati Myea. Mungkin Myea terlalu berharap. :')
Tapi, biarlah apa pun alasan dia untuk menjauhkan diri daripada Myea, Myea akan sentiasa sayangkan dia. 
Malam tu juga lah Myea cuba untuk berhubung dengan dia, mungkin buat kali yang terakhir. Tapi Myea takut dengan semua ni.
Biarlah semuanya menjadi kenangan yang terindah dalam hidup Myea.
Terkubu menjadi memori, tersimpan menjadi ingatan.
Jauh atau dekat dia akan sentiasa berada di hati Myea. 
Menjadi memori yang tak pernah Myea lupakan.
"Sayang, kalau awak perlukan seseorang yang lebih memahami awak pergilah mencari separuh jiwa awak yang hilang."
Myea bukan someone yang istimewa lagi dalam hidup dia.
Memang Myea yang da terlukis dalam lukisan hidup dia, tapi itu semua akan berlalu dan lukisannya yang baru mungkin akan lebih bermakna dan sempurna. Tanpa Myea.
Myea hanya mampu mendoakan kebahagiaan dia walau tak bersama.

______________________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manjew


Friday, 5 July 2013

OTP :)

♥Dear Bloggers♥
Myea takut bila someone tu makin jauh dari kita. 
Bila dia call, dia message. Myea tak peduli. Senang je abaikan.
Bila dia dah mula, tak call lagi, tak message lagi.
Baru tercari-cari.
Actually.
Myea nak story pasal 'OTP'.
What is 'OTP'?. On The Phone lahh kan.
Haram jadah kau tak tahu 'OTP'. -.-'
Kita dah hidup zaman teknologi weh! Dunia IT.
So, nak continue pasal tadi.
Ha, first of all. 
Kalau ada someone call awak, tolong la angkat.
Hargailah dia bila dia masih bersama awak.
Dia rindu awak mungkin.
Jangan jadi macam Myea.
Orang call 25x pun Myea tak jawab. Kesian taw kat orang tu.
Membe Myea selalu cakap macam ni, "Aku call kau, bukan nak angkat! Membute je kojo eh!"
Hahaha~
Yeah! Thats Me. Myea selalu tak angkat call.
Sebab? Tidur lah. Apa lagi. So, awak yang call Myea tu. Im Sorry Okay, I've Sleeping Petang Tadi.
Maklum lah, single mngajar kita untuk tidak selalu bersama handphone. hee~
Kadang-2, bosan jugax bila handphone tu senyap je. Krikk~ krikk~
Nanti Myea angkat call kay. 
Ni ha, crdt takde la. Macam mana nak hilangkn boring ni. Okay tahu dah.
Tidur jela. Haha. *GoodNightAwak*

_______________________________________________________________

Sincerely;-
Gadisz Manje